recruitment@t2.nl

020 - 345 23 28

T2 detachering
Fokkerlaan 23,
1185 JA Amstelveen
LET'S MAKE CRAB SALAD!

Werken bij T2

JE TOEKOMST IN EIGEN BEHEER

BEPAALT JE MANAGER HOE JE TOEKOMST ERUIT ZIET?
IS HET BEGIN VAN JE BAAN HET EINDE VAN DE BELOFTES?
IS JE AMBITIE NET ZO GROOT ALS HET OPLEIDINGSBUDGET?

Wij geloven in vrijheid en eigen initiatief en vertellen je niet wat je doen moet. Je ontwikkeling is vooral je eigen verantwoordelijkheid en bij T2 krijg je hiervoor alle ruimte. Wij weten dat je als regisseur van je eigen leven de beste resultaten behaalt. Jouw belang staat voorop met T2 in je achterhoofd.

ONTWIKKELEN
VAN JE EIGEN TOEKOMST

Je opleiding en ontwikkeling bepaal je zelf.
Stilstaan is geen optie: een echte professional koelt niet af.

BIJ T2 ZIT JE
GEBAKKEN

WAT JIJ MOET DOEN? KANSEN PAKKEN EN JE TOEKOMST IN EIGEN BEHEER NEMEN!
Wees niet bang, we laten je niet aanbranden. T2 is klein en wil graag klein blijven en kiezen voor kwaliteit.
Hierdoor houden we ruimte en tijd over voor persoonlijke begeleiding.
Op die manier blijft het voor iedereen leuk.
IF YOU CAN'T STAND THE HEAT, GET THE F#$@ OUT OF THE KITCHEN.

HEB JIJ DE JUISTE INGREDIËNTEN?

Natuurlijk is jouw IT-kennis up-to-date en ben je gecertificeerd. Maar heb je ook de juiste ingrediënten?
Wij zoeken mensen die zich blijven ontwikkelen, omdat het vanzelfsprekend is. Medewerkers die kansen pakken en actief de
regie nemen over hun eigen leven.

Dan pas je bij T2.

PAK JE KANSEN

DE SALADE VAN...

Wilfred

T2 is een klein bedrijf waarbij de drempel naar de directie erg laag ligt, ze zijn erg betrokken en geven je ook de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. T2 is duidelijk naar de medewerkers en naar de opdrachtgevers, het is een echt team dat snel kan schakelen en dat spreekt mij erg aan.

Ik ben gedetacheerd als Microsoft Windows Systeembeheerder bij de politie waarbij het mijn taak is om de Windows Servers met bijbehorende applicaties goed draaiend te houden, zodat de politie hiervan geen hinder ondervindt. Regelmatig worden er bijeenkomsten gehouden bij T2 zodat je niet het contact verliest met je T2 collega’s en dat vind ik erg positief.

Ik heb qua studie een HEAO achtergrond, maar ben sinds 1998 werkzaam in de IT en heb sindsdien diverse Microsoft opleidingen en examens gedaan en ben sinds kort MCSA Windows Server 2012. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn zoon te voetballen en uiteraard ga ik kijken als hij met zijn team moet voetballen.

Junior

Na 8 jaar voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Ik zocht bewust iets in de detachering om zo mijzelf als mens, zowel persoonlijk als technisch, verder te ontwikkelen. Nadat ik in contact was gekomen met T2, ging het balletje snel rollen. Ik had zeer positieve, open en eerlijke gesprekken waardoor het gevoel direct goed was. Ik wist direct (zonder dat er eindeloos omheen werd gedraaid) waar ik aan toe was, waar T2 voor staat en wat de verwachtingen zijn.

Inmiddels ben ik ruim een half jaar in dienst bij T2 en hier heb ik geen moment spijt van. Ik had direct op dag 1 dat ik in dienst was een leuke opdracht op nog geen 5 minuten fietsen van mijn huis! Nu zit ik alweer ruim een halfjaar op mijn 2e opdracht, dus kan ik wel stellen dat ik in korte tijd al zo veel ervaring heb mogen opdoen wat mij nu al ontzettend heeft ontwikkeld als persoon. Ook mag erbij gezegd worden dat de opdrachten tot nu toe echt op maat zijn uitgekozen, wat natuurlijk belangrijk is om het beste in jezelf naar boven te kunnen halen. Wat prettig is, is dat je ook met enige regelmaat contact hebt met het management. Zo zijn de heren directie een aantal keer komen lunchen om bij te praten, heb je goed contact met de dames fieldmanagers. Wat ik als zeer prettig ervaar is dat er altijd goede en gezonde interesse wordt getoond in mij. "Heb je het naar je zin" en "kunnen wij nog wat voor je betekenen" zijn termen die vaak voorbij komen tijdens dit soort contactmomenten. Het geeft mij in ieder geval altijd het gevoel dat zij achter mij staan. Kortom: korte lijntjes en 100% betrokkenheid.

Om contact te houden met de rest van de collega's van T2 worden er met regelmaat pizzasessie's en studieavonden gehouden. Dit met als insteek om technisch met elkaar te sparren, kennisdeling en met name elkaar helpen om gezamenlijk de technische kennis van ons allemaal naar een hoger niveau te tillen. Ondanks dat we elkaar normaliter weinig spreken is er dus zeker wel een goede teamspirit aanwezig, super dus! Ook informeel (omdat het gewoon leuk is) worden er leuke dingen georganiseerd, denk hierbij aan een barbeque, kerstdiner, etentjes, etc. Als dat dan nog niet genoeg is, zijn we afgelopen Januari ook met het bedrijf 4 dagen naar Lapland geweest! Afgezien van het feit dat dit een zeer bijzondere ervaring was, was dit ook een perfecte gelegenheid om iedereen wat beter te leren kennen, danwel tijdens het sneeuwscooteren of tijdens een ritje op de hondenslee.

Dit alles is kort samengevat dan ook eigenlijk de visie van T2: We willen het graag leuk houden met zijn allen!

Ik ben trots dat ik deel uit maak van zo een geweldige groep mensen.

Tom

T2 betekent voor mij: toewijding, uitdaging, zelfontwikkeling en samenwerking.
De afgelopen jaren was ik gedetacheerd bij Vattenfall een internationale Enterprise organisatie.

Binnen Vattenfall heb ik verschillende functies bekleed waaronder helpen bij het opzetten van de frontoffice en User Administration. Verder was ik ook werkzaam op de backoffice.

Ben toen ingezet op meerdere projecten rond Active Directory, CMDB implementatie project, IT security/Internal Audit, reorganisatie project en implementatie invoicing Active Directory.

De opdracht was een goede project ervaring, maar het systeembeheer en het de techniek bleef toch altijd kriebelen. Toen kwam T2 om de hoek kijken.

Na een zeer goed gesprek met Rob en Marc, ben ik in dienst getreden bij T2. Het viel mij op dat er zeer op persoonlijk vlak wordt gewerkt, waar je bij de meeste detacheerders een nummertje bent, of een stuk “warm vlees”, ben je bij T2 een persoon.

In mijn vrije tijd ben ik gek Scubaduiken, skiën, gaming en natuurlijk alles wat met computers te maken heeft.

Gertjan

T2 is voor mij een combinatie van 4 ' heiden'.

Vrijheid - om te doen waar je goed in bent, om een opleiding te volgen, om te zeggen wat je van iets vindt, om op een borrel te komen, om ook eens NEE te zeggen.

Betrokkenheid - van de collega’s onderling, van de accountmanagers, van de 'heren' directie, bij de klant, van mij bij T2.

Zelfstandigheid - van de accountmanagers, van mijzelf, van mijn collega's, om zelf wat leuks te vinden om te doen.

Geheid - dat T2 je wat doet, dat je die leuke cursus kan doen, dat je leuke collega’s hebt, dat je het reuze naar je zin hebt, dat er gediscussieerd, gevraagd, geantwoord en opgelost wordt.

Sinds 2006 bij T2, waarom nog steeds T2? Cut the crab. Geen gelul, duidelijk, eerlijk, visie, en humor (en af en toe een goeie whiskey) zorgen ervoor dat de interactie tussen de 'heren directie', accountmanagers, officemanager, collega's altijd goed loopt. En die klanten? Die zijn blij. Blij met ons als persoon, als bedrijf, en als collega.

 

Eelco

Woonplaats: Zoetermeer
Functie: IT Professional

T2 betekent voor mij plezier, uitdagend, motiverend, vriendschap

Na een jaar of 10 MKB Automatisering was ik toe aan een volgende stap in mijn carrière.

Via een oud collega ben ik in contact gekomen met T2. Nu werk ik sinds 2007 met heel veel plezier voor T2. Op technisch vlak krijg je de mogelijkheden om in complexe omgevingen de lat iedere keer hoger te plaatsen. Hierdoor leer je omgaan met druk en verantwoordelijkheden, maar ook krijg je inzicht in de dynamiek van communicatie tussen mensen.

Ik wordt ingezet bij de opdrachtgevers als Microsoft en Virtualisatie specialist en ben voornamelijk betrokken bij verander trajecten. Dit omvat het ontwerpen van infrastructuren, begeleiden en opleiden van mensen alsmede het coördineren en uitvoeren van de werkzaamheden.

Privé heb ik 3 grote passies, mijn vriendin Nellie en haar zoontje Quincy en onze jongste aanwinst Liam. We proberen zoveel mogelijk leuke dingen te doen met familie en vrienden, maar ook de nodige quality time met een hapje, een drankje en een goede film mag niet ontbreken. Dit alles zorgt voor een goede in balans tussen privé en werk

WAAROM T2?

€3.955
GEMIDDELD SALARIS
+€ 125
Jaar
+€ 125
Jaar
+€ 125
Jaar
De afgelopen drie jaar hebben onze medewerkers gemiddeld een jaarlijkse verhoging van € 125 per maand gehad.
100%
BETROKKENHEID
DIRECTIE

ROB MARC
GROEIAMBITIE
Bij T2 is kwaliteit belangrijker dan groei, echter we hebben wel ambities!

2014
2015
2016
Aantal medewerkers:
10
15
20

CUT THE CRAB, LET'S MAKE SALAD!

Durf jij verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven? Past T2 bij wie jij bent? Dan kunnen we wat voor elkaar betekenen.

IK WIL CONTACT